Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
3/4 κ.γλ. ξηρό φρέσκο εστραγκόν
3 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. σε 2 κ.σ. νερό κορνφλάουρ
2 κρεμμύδια
λίγο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
1/3 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βράζετε και στραγγίζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βήμα 2: Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το αλατοπίπερο.
Βήμα 3: Προσθέτετε τις γαρίδες και το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Βήμα 4: Προσθέτετε την κρέμα ή το γάλα.
Βήμα 5: Προσθέτετε το εστραγκόν και τη φλούδα του πορτοκαλιού.
Βήμα 6: Προσθέτετε το διαλυμένο σε νερό κορνφλάουρ για να δέσει η σάλτσα και περιχύνετε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα. Σερβίρετε.