Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε μια λαμπρή διαδρομή στο ποδόσφαιρο. Κατέκτησε πολλούς τίτλους, αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα και καταξιώθηκε στις συνειδήσεις των φιλάθλων.

Αρχικά, ο Πέτρος Καραβίτης, στα 16 του χρόνια, άφησε τον αθλητικό όμιλο Χαϊδαρίου, στον οποίο άνηκε και εντάχθηκε στους εφήβους του Ολυμπιακού.

Στην ανδρική ομάδα των Πειραιωτών προωθήθηκε το Δεκέμβριο του 1970. Έμεινε στο λιμάνι για μια δεκαετία μέχρι δηλαδή τα 28 του.

Από τον Ολυμπιακό αποχώρησε, χωρίς να το θέλει, πικραμένος. Υπέγραψε στην ΑΕΚ. Μετά από μια διετία στην ΑΕΚ, έφυγε το 1982 για την Προοδευτική. Λίγο αργότερα, ο Πέτρος Καραβίτης μετεγγράφηκε στο Χαϊδάρι, στο οποίο κρέμασε τα παπούτσια του ως παίκτης-προπονητής.

Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, ο Πέτρος Καραβίτης δούλεψε ως προπονητής σε αρκετές ομάδες. Πλέον, όμως, απασχολείται σε ένα εντελώς διαφορετικό πόστο. Είναι αντιδήμαρχος στο δήμο Χαϊδαρίου και κύριο καθήκον του, όπως λέει, είναι η εποπτεία-παρακολούθηση αιτημάτων των πολιτών για προβλήματα καθημερινότητας.

Ο Πέτρος Καραβίτης πάντως, ασχολείται ακόμη με το ποδόσφαιρο. Παρακολουθεί και πρόσφατα συνόδευσε ως αρχηγός της αποστολής τους εφήβους του Χαϊδαρίου στη Γαλλία στο φετινό τουρνουά που διοργανώθηκε εκεί. Όπως λέει ο κ. Καραβίτης, το φετινό επίπεδο μπορεί να μην ήταν υψηλό, αλλά αναμφίβολα ήταν μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να ασχολούνται με τον αθλητισμό γιατί αυτός προσφέρει και παιδεία, που είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας, όπως λέει. Θεωρεί όμως ότι πρέπει οπωσδήποτε να κοιτούν και τις καθημερινές τους υποχρεώσεις στα μαθήματα, γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουν.

Ο κ. Καραβίτης, στον ελεύθερο του χρόνο συναντιέται με παλιούς του φίλους, συζητούν για το ποδόσφαιρο με αφορμή και το Μουντιάλ ενώ ρίχνει μεγάλη βαρύτητα στα προβλήματα της πόλης του και προσπαθεί να στέκεται δίπλα στους πολίτες.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».