Όπως το Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τρίτης από το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως οι έλεγχοι τόσο της Αστυνομίας όσο και των ελεγκτικών μηχανισμών θα είναι σαρωτικοί τόσο τη μέρα των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς.

Αναφορά όμως έκανε και στην επιδημιολογική εικόνα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης όσο και της Δυτικής Αττικής, οι οποίες αποτελούν πονοκέφαλο για τους αρμόδιους.

Δίνοντας την επιδημιολογική εικόνα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και της Δυτικής Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως:

  • Στην Κοζάνη σήμερα υπάρχουν 367 ενεργά κρούσματα και σε καραντίνα είναι 477 στενές επαφές
  • Δυτική Αττική: Στην Ελευσίνα υπάρχουν 78 ενεργά κρούσματα, στον Ασπρόπυργο 179 και στη Μάνδρα 25

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή 18/12, σε ο,τι αφορά την εικόνα που παρουσίαζε η Δυτική Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς είχε αναφέρει πως στον δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, με 28 να νοσηλεύονται, ενώ από την ιχνηλάτηση είχαν προκύψει 285 στενές επαφές. Στον δήμο Ελευσίνας τα ενεργά κρούσματα ήταν 65, με 12 να νοσηλεύονται και οι στενές επαφές να ανέρχονται σε 162. Στον δήμο Μάνδρας τα ενεργά κρούσματα ήταν 30, 80 νοσηλεύονται και στενές επαφές τους 91.

(φωτογραφία αρχείου)