Τη συνεδρίαση της Συγκλήτου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διέκοψαν με παρέμβασή τους φοιτητές, που ζητούσαν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου, την απόσυρση του σχεδίου του Οργανισμού.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Συγκλήτου, οι πρυτανικές αρχές επρόκειτο να παρουσιάσουν ένα προσχέδιο του Οργανισμού λειτουργίας του ακαδημαϊκού ιδρύματος, ως προαπαιτούμενο του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να καταγραφούν και να κοινοποιηθούν οι κενές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου, έτσι ώστε να προωθηθεί το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, Γιάννη Κουρμούλη, το σχετικό οργανόγραμμα προβλέπει ότι οι κενές θέσεις στο πανεπιστήμιο είναι πολύ περισσότερες από τον αριθμό των υπαλλήλων του ΑΠΘ σε διαθεσιμότητα (140), αν και ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός.
Εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που βρέθηκαν στη Σύγκλητο, φωνάζοντας συνθήματα, ζήτησαν την απόσυρση του σχεδίου Οργανισμού, καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί ουσιαστικά εφαρμογή του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ, περιέχει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων (τρεις κύκλοι σπουδών, πιστωτικές μονάδες κ.α.), συνδέει τα πανεπιστήμια με τις επιχειρήσεις και μετατρέπει τους φοιτητές σε πελάτες. Οι φοιτητές συμφωνούν, ωστόσο, με το κομμάτι του Οργανισμού που προβλέπεται για την κινητικότητα των διαθεσίμων υπαλλήλων, στους οποίους συμπαρίστανται.
Το σχέδιο του Οργανισμού προβλέπει τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος σε όλους τους τομείς, όπως το οργανόγραμμα του πανεπιστημίου, τον εσωτερικό κανονισμό, τα πειθαρχικά, την αλλαγή των νομικών προσώπων της Εταιρίας Αξιοποίησης και της Επιτροπής Ερευνών κ.α. Για να ισχύσει θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση, να κατατεθεί στο Συμβούλιο του Ιδρύματος προς έγκριση και τελικά να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.