Μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και εθνικής ομοψυχίας, για την υπέρβαση της κρίσης, έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Καλαμάτα, στους εορτασμούς για την πολιούχο της, Παναγία της Υπαπαντής του Κυρίου.

«Σήμερα στην Καλαμάτα μοιραστήκαμε με τους πολίτες αυτής πόλης τη γιορτή της Υπαπαντής. Από εδώ στέλνουμε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να εξασφαλίσουμε την εθνική μας συνοχή και την εθνική μας ενότητα. Στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα με την ευλογία της Παναγίας μας, για συλλογική προσπάθεια σε πνεύμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης».

Λόγω της εορτής της Υπαπαντής, τα καταστήματα της πόλης είναι σήμερα ανοιχτά.

Στο πλαίσιο των εορτασμών τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσοστόμου, και των μητροπολιτών Ζακύνθου, Διονυσίου, και Μαρωνείας & Κομοτηνής, Χρυσοστόμου.

Παρόντες, εκτός του Δημήτρη Αβραμόπουλου ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, βουλευτές του νομού και χιλιάδες πιστών.