Με vintage ευρωπαϊκό αέρα, το Mollini cafe-bistrot στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίζεται επί της Ιπποκράτους απέναντι από το ιστορικό κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, μας υποδέχτηκε ανανεωμένο και ριζικώς ανακαινισμένο στον ολοκαίνουριο και άκρως εντυπωσιακό χώρο του.

Ομολογουμένως, αγγίζοντας τα υψηλά standards μαγαζιών ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην περιοχή καθώς στον 220 τ.μ. χώρο του, το αρχιτεκτονικό ύφος μεσοπολέμου με έντονο το στοιχείο της παλιάς Αθήνας σε ασπρόμαυρο φόντο, δημιουργεί αδιαμφισβήτητα θετικές εντυπώσεις.

Το cafe-bistrot αποτελεί all day spot για καφέ ή ελαφρύ γεύμα, μέσα στην ημέρα. Στην πρώτη περίπτωση σνακ, μπαγκέτες και σφολιατοειδή συνοδεύουν το ρόφημα της επιλογής σας τόσο στα τραπέζια του εντυπωσιακού εσωτερικού χώρου, όσο και take away.

Αν ωστόσο, θέλετε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα γεύμα με την ησυχία σας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποιο από τα τραπέζια του εντυπωσιακού εσωτερικού χώρου.


Οι δημιουργίες του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Αντωνιάδη σερβίρονται από τις 12.00 και μετά και διακρίνονται σε δροσερές σαλάτες (τη διαφορά κάνει αυτή με τα φρούτα), ζυμαρικά (σε 12 διαφορετικές εκδοχές) και κυρίως πιάτα με βάση το κρέας (εμείς δοκιμάσαμε ινδικό κοτόπουλο και ψαρονέφρι με σως μουστάρδας, ενώ αφήσαμε για την επόμενη φορά τις κοτολέτες με σως μελιού).

Από τον κατάλογό του, δεν λείπουν και οι γλυκές προτάσεις -ετοιμαστείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 15 διαφορετικές πάστες και 18 γεύσεις παγωτού, από τη φημισμένη αλυσίδα της Θεσσαλονίκης Plaisir.

Αγαπημένη επιλογή για έξοδο, ιδίως των θεατρόφιλων καθώς εντοπίζεται δίπλα στο θέατρο Ακροπόλ, εδώ μπορείτε να έρθετε και για ένα βραδινό, χαλαρό ποτό μετά την αγαπημένη σας θεατρική παράσταση στην περιοχή, συνοδεία lounge, κλασικών και άλλων μουσικών επιλογών που ταιριάζουν ιδανικά με την φιλοσοφία του χώρου.



Info

Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

Τηλ. 211 4077200

Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή: από τις 07.00, Σάββατο-Κυριακή: από τις 09.00


Αν θέλετε να είστε ενήμεροι για όλα τα νέα στέκια της Αθήνας, κατεβάστε δωρεάν το Athens by GreekGuide.com και ανακαλύψτε τη «φρέσκια» πλευρά της πόλης!