Φρένο στα σχέδια πολλών ζευγαριών έβαλε ο κορονοϊός. Δεν είναι μόνο ο φόβος εξάπλωσης του ιού που τους έφερε σε αυτή την κατάσταση αλλά και το γεγονός ότι κανείς δεν επιθυμεί να παντρευτεί ή να βαπτίσει το παιδί του χωρίς να έχει στο πλάι του φίλους συγγενείς και αγαπημένους ανθρώπους.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Μαρία και ο Μανώλης οι οποίοι είχαν κανονίσει να παντρευτούν αρχές Ιουλίου αλλά αποφάσισαν να μεταφέρουν τον γάμο τους για τέλος Σεπτεμβρίου. Αλλά και ο Αντρέας και η σύζυγός του αναγκαστήκαν να αλλάξουν ημερομηνία για τη βάπτιση του γιου τους όχι μία αλλά… δύο φορές.

«Ευτυχώς δεν είχαμε προλάβει να τυπώσουμε τα προσκλητήρια» εξηγούν στο newsbeast.gr η Μαρία και ο Μανώλης που αν και μένουν στην Αθήνα έχουν αποφασίσει να κάνουν παραδοσιακό γάμο στον τόπο καταγωγής του γαμπρού, τη Σαντορίνη.

«Αλλάξαμε την ημερομηνία λόγω των συνθηκών. Ελπίζουμε τον Σεπτέμβρη τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Να μπορούν να έρθουν στον γάμο όλοι οι καλεσμένοι και να διασκεδάσουμε μαζί τους. Να χαρούν με τη χαρά μας και να είναι ένα κομμάτι της» αναφέρει η Μαρία εξηγώντας πως είναι πιο δύσκολο για αυτή να έρθουν όλοι οι συγγενείς της από την Αθήνα.

«Δυστυχώς ξέρουμε από τώρα πως συγγενείς μου οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν θα έρθουν σίγουρα. Από τώρα μας έχουν πει πως δεν θα είναι εφικτό να ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Σαντορίνη. Φοβούνται το ταξίδι με το πλοίο ή με το αεροπλάνο και οφείλουμε κι εμείς να κατανοήσουμε την κατάσταση και να σεβαστούμε την υγεία τους» εξηγεί και προσθέτει:

«Το γλέντι θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και σίγουρα όπως μας έχουν πει από τώρα οι υπεύθυνοι του κέντρου δεν πρέπει οι καλεσμένοι μας να ξεπεράσουν τα 250 άτομα έτσι ώστε να μπορούν να κάθονται σε τραπέζια όχι 10 ατόμων αλλά 6. Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και θα υπάρχουν αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια. Αυτό που αποφασίσαμε με τον Μανώλη είναι να μην χαιρετήσουμε στην εκκλησία αλλά ούτε και στο κέντρο διασκέδασης. Πιστεύουμε πως οι καλεσμένοι θα το κατανοήσουν και θα το δεχτούν».

Άλλαξαν ημερομηνία για τη βάφτιση του γιου τους 2 φορές

Όπως εξηγεί ο Αντρέας είχαν αποφασίσει με τη σύζυγό του η βάπτιση του γιου τους να πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου. Ο κορονοϊός όμως και το lockdown έφερε τα πάνω κάτω στον σχεδιασμό τους.

«Δώσαμε προκαταβολή για το catering, οι κουμπάροι έτρεχαν να βρουν λαμπάδες και να διαλέξουν τα απαραίτητα για τη βάπτιση. Μετά το lockdown είπαμε να γίνει το Μυστήριο τον Οκτώβρη. Όμως όταν μάθαμε για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού αποφασίσαμε να αλλάξουμε την ημερομηνία και η βάφτιση να πραγματοποιηθεί τελικά στις αρχές Σεπτεμβρίου χωρίς τραπέζι και χωρίς catering» εξηγεί και προσθέτει:

«Δεν γνωρίζουμε εάν θα μπορέσουν να έρθουν οι καλεσμένοι μας γιατί είναι λογικό να φοβούνται. Ελπίζουμε έστω να καταφέρουν να έρθουν οι γονείς μας που βρίσκονται στην Κρήτη. Το παιδί είναι 11 μηνών και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει το Μυστήριο. Αυτό που ζούμε είναι ψυχοφθόρο, δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε γιατί είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως έχουμε ενημερωθεί ότι οι προκαταβολές που έχουμε δώσει δίνονται πίσω. Είμαστε σε επικοινωνία με τον παπά έτσι ώστε να ξέρουμε τα μέτρα που θα ισχύουν τότε για το εάν θα χρειαστεί για παράδειγμα να έχουμε αντισηπτικά».