«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, μετά από επανειλημμένες στοχευμένες “διαρροές”, επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, επικαλείται “μελέτη” (για την ακρίβεια απόσπασμα “μελέτης”), με την οποία αποφασίζεται ότι στο μεγαλύτερο δήμο και πρωτεύουσα της χώρας, περισσεύουν 667 υπάλληλοι», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων ενόψει της έκτακτης σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου μετά την επιστολή του υφυπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία «περισσεύουν» 3.078 υπάλληλοι στους δήμους της χώρας- και 667 στην Αθήνα.
«Το πρώτο εντυπωσιακό είναι, ότι η εν λόγω μελέτη επικαλείται παρωχημένα στοιχεία (Ιούνιος 2013) , παρόλο που το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται καθημερινά για τη δύναμη κάθε δήμου. Επιπλέον όμως, τα στοιχεία είναι και λανθασμένα, καθώς στην επιστολή περιλαμβάνονται ειδικότητες, που το ίδιο το υπουργείο έχει ήδη θέσει σε κινητικότητα (π.χ. σχολικοί φύλακες), καθώς και άλλες “αδιευκρίνιστες” ειδικότητες», αναφέρει ο Γιώργος Καμίνης και προσθέτει:
«Επιπλέον, η συγκεκριμένη “μελέτη”, θεωρεί ως μόνιμο προσωπικό τους συμβασιούχους, αν και εργάζονται βάσει ασφαλιστικών μέτρων και για τους οποίους η δικαστική απόφαση εκκρεμεί και αναμένεται από μέρα σε μέρα.
Περιλαμβάνεται επίσης και το εποχικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα εκείνο των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων. Αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι αγνοείται το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από το 1834, πρωτεύουσα του νομού Αττικής, καθώς επίσης και πρωτεύουσα της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί εξαιρείται από την επιπλέον σχετική μοριοδότηση, της οποίας τυγχάνουν οι πρωτεύουσες όλων των άλλων νομών.
Θυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο δήμος Αθηναίων εγκαίρως μείωσε τις οργανικές του μονάδες, κατήργησε ΝΠΙΔ και προχώρησε σε ευρείες συγχωνεύσεις ΝΠΔΔ, διαδικασία που πιθανόν κανένα υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει από το 2011. Επιπλέον, ο δήμος της Αθήνας έχει καταθέσει εγκαίρως στο υπουργείο Εσωτερικών πλήρη μελέτη της Αξιολόγησης Δομών, η οποία παρουσιάστηκε ως πρότυπο και σε άλλους δήμους», καταλήγει ο κ. Καμίνης.