Σε ύφεση φαίνεται πως βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους συνοδεύονταν από θυελλώδεις ανέμους.
Μεγάλοι όγκοι νερού έπεσαν στη Σιθωνία Χαλκιδικής, που «χτυπήθηκε» για τρίτη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών από πλημμυρικά φαινόμενα. Στη δίνη της κακοκαιρίας βρέθηκαν η Σάρτη, η Συκιά και η Τορώνη, όπου καταγράφηκαν ζημιές σε έργα και υποδομές. Ρέματα και χείμαρροι υπερχείλισαν, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις κόβοντας δρόμους στα «δύο».
Θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν περιοχές της Ξάνθης και ήταν η αιτία να ξεριζωθούν δέντρα και να ανατραπούν φορτηγά οχήματα. Στη Σαμοθράκη καταγράφηκε το απόγευμα της Κυριακής η μεγαλύτερη ριπή ανέμου με 118 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Λόγω των δυνατών ανέμων έκλεισε η Εγνατία Οδός για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης. Το κομμάτι αυτό παραμένει κλειστό για τα φορτηγά, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
Το σκηνικό του καιρού είναι βελτιωμένο στη Βόρεια Ελλάδα με τις βροχοπτώσεις να έχουν υποχωρήσει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της εποχής και τις πρωινές ώρες δεν ξεπέρασε τις μονοψήφιες τιμές. Σε ορεινές περιοχές, δε, ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν (-4 βαθμοί Κελσίου) και στον Λαϊλιά Σερρών (-3).
(Φωτογραφία αρχείου)