Μπορεί οι Ολυμπιακοί αγώνες να στέφθηκαν με επιτυχία, ο απόηχός τους παραμένει εκκωφαντικά ηχηρός, μέσα από τις εικόνες εγκατάλειψης, σκουριάς και αποσύνθεσης.

Έξι χρόνια μετά, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους γύρω δρόμους, επισκέπτες συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια… αφού οι υπεύθυνοι δεν «ξεστραβώνονται» με τα χάλια των αποκαλούμενων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αθλητές συνεχίζουν να θέλουν να κάνουν πράξη το ιδεώδες «νους υγιής εν σώματι υγιή» αλλά σκοντάφτουν σε προβληματικό χλοοτάπητα.

Οι καταγγελίες, πέφτουν βροχή στο newsbeast.gr από δεκάδες αναγνωστών, που δεν εφησυχάζουν αλλά διεκδικούν ένα ποιοτικότερο αύριο για τα παιδιά τους, καταλληλότερο αθλητικό κέντρο για να κάνουν προπόνηση και τη διαβεβαίωση -έστω και με 6 ετών καθυστέρηση- πως τα χρήματα που διέθεσαν, δεν πήγαν στράφι. Πως το Ολυμπιακό Κέντρο, θα αποκτήσει και πάλι «σάρκα και οστά», θα επαναλειτουργήσει στο 100% και δεν θα αποτελέσει σκουριασμένο μνημείο-φάντασμα του 2004.

Είναι απαίτηση της νέας γενιάς πολιτών, που ψάχνει στο διαδίκτυο, ενημερώνεται, βλέπει τη σαπίλα σε θεσμούς, κτίρια, δομές και ζητά επαναπροσδιορισμό… ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Η έρευνα για την εγκατάλειψη του Ολυμπιακού Σταδίου, έγινε για να θυμηθούμε τα ξεχασμένα μεγαλεία, μιας ιστορικής στιγμής που πέρασε στα… αζήτητα. Αζήτητα γιατί ίδιον των Ελλήνων είναι η λήθη. Ευτυχώς, όχι όλων. Για όλους εσάς που αντιδράτε στη σήψη του συστήματος και μας στείλατε τις καταγγελίες σας, το newsbeast πραγματοποίησε τη έρευνα, με την ευχή κάποιος από τους ιθύνοντες να ευαισθητοποιηθεί… αν έχει ίχνος ευαισθησίας και γνωρίζει πως στην Ελλάδα γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.