Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την πληροφορία ότι ασθενής εμφανίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής με συμπτώματα που έμοιαζαν με εκείνα του φονικού κοροναϊού.

Όπως ανέφερε ο Alpha στο δελτίο ειδήσεων ένας 22χρονος Έλληνας έφθασε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, δήλωσε ότι προερχόταν από το Χονγκ Κονγκ, όπου σε ξενοδοχείο που διέμενε υπάρχει κρούσμα του κοροναϊού και ότι είχε συμπτώματα τα οποία ήθελε να ελεγχθούν.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν fast track λόγω και της ανησυχίας που επικράτησε στο Νοσοκομείο ενώ πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί από τις αρχές για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος.

Ο ίδιος νοσηλεύεται απομονωμένος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου. Οι ειδικοί που εξέτασαν τον άνδρα είναι αισιόδοξοι και φαίνεται να είναι καθησυχαστικοί. Ωστόσο επισημαίνουν ότι τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα. Μόνο τα εργαστηριακά αποτελέσματα μπορούν να μιλήσουν με βεβαιότητα.

Το δείγμα που ελήφθη από τον νεαρό εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για περαιτέρω εξέταση και αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες.