Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στο Σαλόνι Γαστρονομίας «Gouts et Terroirs», το οποίο διοργανώνει το Καντόνι του Φράιμπουργκ στην πόλη Μπιλ της Ελβετίας (κοντά στη Βέρνη και στην περιοχή Γκριγιέρ) μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον ιστότοπο agora.mfa.gr, του υπουργείου Εξωτερικών, τοπικοί παράγοντες ελληνικής καταγωγής, όπως και Έλληνες επιχειρηματίες, με δραστηριοποίηση στο γαστρονομικό κλάδο, έχουν αναλάβει το κόστος λειτουργίας ελληνικού περιπτέρου εμβαδού 250 τμ, με στόχο την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας.
Στο περίπτερο έχει προγραμματιστεί η έκθεση αρκετών ελληνικών διατροφικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο Κρήτης, Μυτιλήνης και Καλαμάτας, κρόκος Κοζάνης και κρασί από δύο οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας και πιθανώς από Νεμέα.
Οι οργανωτές θα επιθυμούσαν όμως ενδεχόμενη διεύρυνση της παλέτας εκτιθέμενων προϊόντων ή ενδεχομένως την καλλιέργεια επαφών για επόμενη μελλοντική συμμετοχή. Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την προβολή των προϊόντων τους μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες διευκρινίσεις με την Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του υπουργείου Εξωτερικών (κ. Πετρόπουλο, τηλ. 210 368 2764) ή απευθείας στην Ελβετία με τους Ηλία Μαργώνη (τηλ. 0041 788 758 270) και Φώτη Σταλίκα (0041 792 126991).