Στη σύγχρονη και πλήρως ανακαινισμένη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία Ελεούσα» στη Νέα Ιωνία, βρέθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ γευματίζοντας με άτομα τρίτης ηλικίας που έχουν βιώσει ένα σύνολο από απώλειες στη ζωή τους και αισθάνονται περισσότερο μόνοι από ποτέ, τις ημέρες των εορτών. Στο γεύμα παραβρέθηκε και η δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου,

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τόνισε: «Οι εγκαταστάσεις των μονάδων μας έχουν μοναδικό σκοπό να παρέχουν φροντίδα με αγάπη στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, σε ασφαλείς χώρους με εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης, ώστε οι φιλοξενούμενοι να ζουν ευχάριστα και οι οικογένειες τους να είναι ήσυχες, μιας και τους παρέχεται η καλύτερη φροντίδα. Εμείς κοντά τους μοιραζόμαστε τη χαρά και την ικανοποίηση! Οι ηλικιωμένοι είναι αναμφίβολα σημαντικό και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας!».


Παναγία η Ελεούσα» ιδρύθηκε το 1975. Σκοπός αυτής είναι η στέγαση, η σίτιση, η περίθαλψη και η φροντίδα εξασφαλίζοντας υπεύθυνα τόσο την υγιεινή διαμονή τους, όσο και την επαρκή διατροφή ανάλογη με την κατάσταση της υγείας του κάθε περιθαλπόμενου ωφελούμενου. αυτής είναι η στέγαση, η σίτιση, η περίθαλψη και η φροντίδα αυτοεξυπηρετούμενων ηλικιωμένων ατόμων και αναξιοπαθούντων, εξασφαλίζοντας υπεύθυνα τόσο την υγιεινή διαμονή τους, όσο και την επαρκή διατροφή ανάλογη με την κατάσταση της υγείας του κάθε περιθαλπόμενου ωφελούμενου.