Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργου Δεικτάκη, ώστε να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα και να ιδρυθεί η ενιαία Τοπική Κοινότητα Νέας Άρβης της περιοχής Βιάνου Ηρακλείου, ζήτησαν  κάτοικοι των δύο οικισμών της περιοχής που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

«Η συνένωση των δύο τοπικών κοινοτήτων θα είναι χρήσιμη, γιατί θα ηρεμήσει μια περιοχή που έχει ανάγκη συνοχής για δημιουργία και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δεικτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνένωση θα βοηθήσει, πέραν της αγροτικής ανάπτυξης και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, δεδομένου ότι διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες και λιμάνι που θα «εκτινάξει» την επισκεψιμότητα και τις νέες επενδύσεις.

Ακόμη, ο κ. Δεικτάκης επισήμανε ότι «όλα τα προϊόντα που παράγονται στη συγκεκριμένη περιοχή αναπτύσσονται σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον και για τον λόγο αυτόν πρέπει να συνενωθούν οι δυνάμεις των κατοίκων της περιοχής και να βοηθήσουν, ώστε η ανάπτυξη που θα υπάρξει στο μέλλον να είναι ακόμα ταχύτερη».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης δεσμεύθηκε να προγραμματίσει, άμεσα, συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στην οποία να μετέχει και αντιπροσωπεία των κατοίκων, προκειμένου να προωθήσει το αίτημά τους.