Ξεκίνησαν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, όπου χθες σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ.

Χθες στην περιοχή βρέθηκαν οι μηχανικοί του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τους ελέγχους. Οπότε σήμερα ανέλαβαν τα κλιμάκια της ΥΑΣ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες τελικής εκτίμησης και αποκατάστασης. Ταυτόχρονα, ελέγχους διενεργούν και κλιμάκια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΣΠ, Νικήτα Παπαδόπουλο, ζημιές έχουν προκληθεί σε παλιά σπίτια της περιοχής, που έτσι κι αλλιώς είχαν προβλήματα.

Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας για να εκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με τις κατολισθήσεις, που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Πάντως σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των σεισμών παρατηρείται φθίνουσα πορεία, τόσο στη συχνότητα όσο και στο μέγεθος.

«Το φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Μετά το πέρας και του επόμενου 24ωρου θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν το φαινόμενο βρίσκεται προς εκτόνωση» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος.