Μετά την Κέρκυρα και η Ζάκυνθος διεκδικεί τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της πόλης και για τον σκοπό αυτόν βρίσκεται σήμερα στο νησί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές την ανάπτυξη σχετικών πρωτοβουλιών.

Όπως είναι γνωστό, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ιόνιων νησιών, τον περασμένο Απρίλιο στη Ζάκυνθο, είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία Δικτύου Υδροπλάνων στην Αδριατική (Αdri-SEAPLANES)», στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013. Τότε, περιφερειακοί σύμβουλοι από τα υπόλοιπα νησιά είχαν διατυπώσει αντιδράσεις για το γεγονός ότι η περιφέρεια δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων και σε αυτά.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την εγκατάσταση υδατοδρομίου στη Ζάκυνθο και συγκάλεσε σύσκεψη με τον λιμενάρχη και τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επικοινώνησα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια” και τον κάλεσα στη Ζάκυνθο, όπου υπάρχει υποδομή για να υποδεχτούμε τα υδροπλάνα. Το ζητούμενο είναι να βρούμε τον φορέα που θα εκδώσει την άδεια για τα υδροπλάνα. Θεωρώ πως το Λιμενικό Ταμείο είναι αυτό που πρέπει να υποστηριχθεί για να αναλάβει την άδεια και τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια να βοηθήσουν. Η άδεια θα πρέπει να εξασφαλιστεί για τη Ζάκυνθο και όχι για κάποια εταιρεία. Αναμένουμε να συζητήσουμε το θέμα από κοντά» είπε μιλώντας για το θέμα αυτό στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Μυλωνάς δήλωσε: