Παρόλο που η κουζίνα αποτελεί τον χώρο του σπιτιού που μαγειρεύουμε και προετοιμάζουμε τα γεύματά μας, ωστόσο εκεί υπάρχουν και αρκετές εστίες μικροβίων. Μικροαντικείμενα ή επιφάνειες που χρησιμοποιείτε θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και συχνό καθάρισμα.
Δείτε τρία από αυτά τα σημεία
1. Η πόρτα και τα λάστιχα του ψυγείου
Το πιθανότερο είναι ότι καθαρίζετε συχνά τις θήκες και τις επιφάνειες του ψυγείου σας, αλλά πόσο συχνά καθαρίζετε την πόρτα του ψυγείου και τα λάστιχά του; Αποτελούν την ιδανική κρυψώνα για μούχλα και μύκητες και θα πρέπει να θυμάστε ότι έρχεστε σε επαφή μαζί τους κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του για να πάρετε οτιδήποτε.
2. Αλατοπίπερο
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα μικρόβια στην κουζίνα, το αλατοπίπερο φαίνεται ότι αποτελεί ένα από τα αντικείμενα που αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εστίες. Ο λόγος είναι ότι τα πιάνουμε καθημερινά με αποτέλεσμα να τους μεταφέρουμε μικρόβια από άλλες επιφάνειες.
3. Σιφόνι νεροχύτη
Μπορεί να θεωρείται ότι είναι πάντα καθαρό επειδή περνάει από εκεί καυτό νερό και σαπουνάδα αλλά στην πραγματικότητα, το σιφόνι είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη καθώς η υγρασία και τα υπολείμματα των τροφών δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια.
Για να αφαιρείτε τις μυρωδιές από το σιφόνι και να διασπάτε τις λιπαρές ουσίες, έτσι ώστε να μη γίνονται πηγή μικροβίων, ρίχνετε συχνά διάλυμα από 1/2 φλ. σόδα και 1/2 φλ. ξίδι.