Στους δρόμους του Ηρακλείου βρίσκονται σήμερα εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, άνθρωποι όλων των τάξεων και των επαγγελματικών κλάδων στο πλαίσιο της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας σύμφωνα με το prismanews.gr.

Με αυτό τον τρόπο όλες οι εργατικές τάξεις στέλνουν δυναμικό μήνυμα αντίδρασης απέναντι στις επιταγές της τριμερούς κυβέρνησης και στα αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Στο Ηράκλειο προγραμματίζονται, όπως σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, δύο συγκεντρώσεις μία στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και μια δεύτερη του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας. Ήδη μέλη του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία αναρτώντας πανώ με συνθήματα στην είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης.

Την ίδια στιγμή σε γενικό ξεσηκωμό καλεί το Εργατικό Κέντρο τους εργαζόμενους με σύνθημα «Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο αγροτικός κόσμος του νομού. Κομβόι με τρακτέρ ξεκίνησε πριν από λίγο από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στην 62 Μαρτύρων με προορισμό τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στη λεωφόρο Δημοκρατίας δίνοντας το παρών στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ακροβολιστεί σε κεντρικά σημεία της πόλης περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις.