Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων των σπουδαστών για την μετεγγραφή τους σε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν μέσω διαδικτύου την αίτηση τους. Προβλέπεται ότι με το νέο αυτό σύστημα θα εξοικονομηθούν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ «καταργείται» και η γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 25% σε σχέση με πέρσι, ενώ όπως τόνισε η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου: «Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν οι ανώφελες μετακινήσεις των φοιτητών και των οικογενειών τους προς τα ιδρύματα της περιφέρειας προκειμένου να γίνονται οι εγγραφές».

Από την διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης για μετεγγραφή, εξαιρούνται οι φοιτητές που υπάγονται στην κατηγορία μετεγγραφών με ποσοτικό περιορισμό (λόγοι υγείας και οικονομικοί).

Επίσης από φέτος θα εφαρμοστεί και το νέο σύστημα όπου οι φοιτητές θα μπορούν μέσω διαδικτύου να αποκτούν τα συγγράμματα των σχολών τους. Από μία μεγάλη ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει 42.705 έντυπα, οι σπουδαστές θα επιλέγουν εκείνο που τους ενδιαφέρει.