Συνέχιση των καταλήψεων σε δημαρχεία και δημοτικά κτίρια αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ έως τη Δευτέρα, οπότε αποφασίσθηκε οι καταλήψεις να γενικευθούν σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε χθες το βράδυ συνέχιση των καταλήψεων έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου σε δημαρχεία και δημαρχιακά κτίρια, με έμφαση στα γραφεία Προσωπικού. Επίσης αποφασίσθηκε αποχή από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασισθεί συγκεκριμένος τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η Δευτέρα ορίζεται ως ημέρα γενικευμένων καταλήψεων όλων των υπηρεσιών των δήμων. Την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων στην Αθήνα, προκειμένου οι σύλλογοι να μεταφέρουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και τη διάθεση του κλάδου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ φέρεται διατεθειμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις προκειμένου «να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα-απόλυση συναδέλφου».