Αρχίζουν σήμερα με  καταθέσεις στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 39η Επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ το μεσημέρι οι διοργανωτές θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Οι πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έκλεισαν από χθες το βράδυ και θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας το βράδυ του Σαββάτου, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της επετείου.

Οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν κάθε βράδυ και μέσα στο χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου.

Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Οι ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν σήμερα και θα κορυφωθούν ανήμερα της πορείας, το Σάββατο, οπότε και θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές μελετούν το ενδεχόμενο να οργανώσουν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου πρωτότυπες εκδηλώσεις μνήμης, εκτός από τις καθιερωμένες εκθέσεις και ομιλίες. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα γίνει αύριο στην πλειοψηφία των σχολείων, όπου επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις για τη σπουδαιότητα της Επετείου.