«Ώρα για Ανάπτυξη» είναι το μήνυμα του 13ο Συνέδριου για την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας – Prodexpo – που οργανώνεται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, την Πέμπτη και Παρασκευή, 1-2 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί εμπειρογνώμονες και διαχειριστές ακινήτων μεγάλων οργανισμών και τραπεζών, θα παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ελληνικής Αγοράς Ακινήτων και πως μπορεί η ανάπτυξη και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με εισαγωγικές ομιλίες από τους: κ. Νότη Μηταράκη, Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννο Γραμματίδη, Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου &κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος & ΕΒΕΑ.

Για την Οικονομική Κρίση σε σχέση με το Real Estate και το πως θα αντιμετωπίσουμε την τρέχουσα κατάσταση θα μιλήσουν οι: κ. Δημήτρης Ανδρίτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank Property Services, κ. Γεώργιος Παπαϊωάννου, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Πειραιώς Real Estate & ο Γενικός Διευθυντής, Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., κ. Γιώργος Χρυσικός.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Αβραάμ Γούναρη, θα ακολουθήσει συζήτηση για τη Δημόσια Ακίνητη Περιουσία και την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων με ομιλητές τους, κ. Ανδρέα Ταπραντζή, Εντ. Σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, κ. Γρηγόρη Δούνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, Δρ. Αριστοτέλη Καρυτινό, Γενικό Διευθυντή-Real Estate, Όμιλος ΕΤΕ, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Lamda Development και τον Καθηγητή Σπύρο Πολλάλη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ελληνικό ΑΕ.

Επίσης, το θέμα του μέλλοντος της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, θα αποτελέσει κύριο θέμα παρουσιάσεων και συζήτησης, με ομιλητές την Υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον κ. Γιώργο Τσακίρη, Πρόεδρο, Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον κ. Christopher Egleton, Πρόεδρο, Minoan Group Plc, τον κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Αντιπρόεδρο, Aldemar & την κα Colette Ambiehl, Senior Consultant – MRICS, MKG Hospitality.
Στο τελευταίο πάνελ της 1ης ημέρας θα συζητηθεί το φορολογικό σύστημα στα ακίνητα και το πόσο είναι εφικτό να συνδιαστούν οι δημοσιονομικές ανάγκες με την προστασία της ιδιοκτησίας και τις επενδύσεις στο χώρο των ακινήτων από τους: κ.Παντελή Οικονόμου, τ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Στράτο Παραδιά, Πρόεδρο της Διεθνής Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων – UIPI & Πρόεδρο, ΠΟΜΙΔΑ και τους έγκριτους φοροτεχνικούς κ.κ. Παναγιώτη Παντελή και Αντώνη Μουζάκη.

Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, σημαντικοί ομιλητές θα αναφερθούν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την ενεργειακή ανακαίνιση, τα Πράσινα κτίρια, τα Μεγάλα Έργα Αστικής Ανάπτυξης, το πρόγραμμα Jessica, τα Επαγγελματικά & Επενδυτικά Ακίνητα, τους δείκτες τιμών των οικιστικών ακινήτων, την Ευρωπαϊκή Αγορά Ακινήτων, την πορεία των Αγορών της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων, η κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, Πρόεδρος ΑΜΚΕ «Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη», τ. Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ΥΠΕΚΑ, ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Dimand, η κα Παρασκευή Μπάτσου, Πρόεδρος ΟΡΣΑ, ο κ. Λουκάς Ν. Τζανής, Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο κ. Γιώργος Μπρούλιας, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων & Πρόεδρος, Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (EATA AAE OTA), ο κ. Κωνσταντίνος Σταυρίδης, Ειδ. Συνεργάτης, Διεύθυνση Μεγάλων Έργων, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, Manager, Piraeus Real Estate, ο κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Πρόεδρος, Ελληνική Επιτροπή ICSC, ο κ. Νίκος Χατζητσόλης, Διευθύνων Σύμβουλος CBRE-Axies, Μέλος Δ.Σ. RICS Hellas, ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Danos – BNP Paribas Real Estate και άλλοι.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει η ομιλία του κ. Michael MacBrien, Director General, European Property Federation για το Real Estate στο επίκεντρο του οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος της Ευρωζώνης.