Τον άμεσο έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων ζητούν οι δήμαρχοι της Αττικής, μετά τα δημοσιεύματα για παράνομο πλουτισμό αιρετών της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου -όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής- «να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία σύμφωνα με τις αρχές της διαύγειας και της διαφάνειας, να προστατευθεί η αυτοδιοίκηση από την καλλιέργεια ψευδών και κακόβουλων εντυπώσεων».

Όμως, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, που έγινε για τα οικονομικά των δήμων και προκειμένου να υπάρξουν προτάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις, ήταν η μικρή προσέλευση των δημάρχων. Παρά τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόλις 28 από τους 66 δημάρχους της Αττικής προσήλθαν και λιγότεροι από 20 τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, προσήλθαν και μίλησαν δήμαρχοι, των οποίων οι δήμοι δεν βαρύνονται από δάνεια και δεν έχουν χρέη -όπως οι δήμαρχοι του Π. Φαλήρου και του Χολαργού-Παπάγου, αλλά δήμαρχοι από δήμους που βρίσκονται προ στάσεως πληρωμών -όπως ο δήμος Περάματος- δεν προσήλθαν.

Η μικρή προσέλευση στηλιτεύθηκε από τους παρευρισκομένους. Εξίσου επισημάνθηκε η απουσία των τεσσάρων μεγαλύτερων δήμων της Αττικής.