Τις διαδικασίες για την εκλογή των μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης προκηρύσσουν τα Πανεπιστήμια σύμφωνα με το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεδρίασαν χθες τα τα πρυτανικά συμβούλια και προκήρυξαν εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τις 24 Οκτωβρίου, ενώ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ορίσθηκε η 25η Οκτωβρίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Αύριο και μεθαύριο αναμένεται να προκηρύξουν τις εκλογές τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Πατρών

Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθούν εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν το Ε.Μ.Πολυτεχνείο και το Πάντειο .

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχουν προκηρύξει εκλογές το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έτσι, ως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Σε ορισμένα Πανεπιστήμια, οι φοιτητές έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για την ημέρα που θα καθορισθούν οι εκλογές, όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν πολλές φορές οι εκλογές σε ορισμένα Πανεπιστήμια, λόγω των καταλήψεων των αιθουσών, όπου είχαν στηθεί οι κάλπες.

Αυτή τη φορά, πάντως φαίνεται, ότι οι περισσότερες πρυτανικές αρχές επιλέγουν την ηλεκτρονική ή ακόμη και την επιστολική ψήφο.