Αν τρέχεις, αν κολυμπάς, αν κάνεις ποδήλατο ή αν έχεις παιδιά, στις 12-14 Οκτωβρίου πρέπει να βρίσκεσαι στις Σπέτσες!

Με αυτό το σύνθημα οι διοργανωτές του 2ου Spetses Mini Marathon, καλούν όλο τον κόσμο να επισκεφτεί το νησί και να λάβει μέρος σε όσες δραστηριότητες επιθυμεί.

Ο 2oς Spetses Mini Marathon είναι γεγονός και σου προσφέρει τη δυνατότητα να τρέξεις στον αγώνα δρόμου 5 ή 26 χιλιομέτρων, στον κολυμβητικό αγώνα «Διάπλους Σπετσών» στα 2.5 ή τα 5 χιλιόμετρα, να συμμετάσχεις στον ποδηλατικό γύρο του νησιού ή να δώσεις στα παιδιά σου τη δυνατότητα να συναγωνιστούν στον παιδικό αγώνα δρόμου των 1000 μέτρων και να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό του newsbeast.gr και κερδίστε

Το τριήμερο των αγωνιστικών -και όχι μόνο- εκδηλώσεων ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με την- έκθεση φωτογραφίας από τον 1ο αγώνα στο Poseidonion Grand Hotel θα απασχολήσει τους μυημένους στην τέχνη της απεικόνισης ενώ ολόκληρο το νησί θα δονείται στους ρυθμούς του 2oυ Spetses Mini Marathon με γιορτινές δράσεις. Ανοιχτό θα είναι και το Μουσείο της Μπουμπουλίνας για όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι στην ένδοξη ιστορία του νησιού, ενώ τα διάσημα μπαρ και εστιατόρια του νησιού υπόσχονται απίθανες νυχτερινές εμπειρίες για τους συνοδούς και όχι μόνο των δρομέων!

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου είναι μια γεμάτη μέρα για συμμετέχοντες και συνοδούς.

Μη αγωνιστικός ποδηλατικός Γύρος του νησιού όπου συμμετέχοντες στον αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τη διαδρομή αλλά και οι συνοδοί τους να απολαύσουν μια υπέροχη βολτά στο νησί τον πιο όμορφο μήνα.

1ος Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών (Κόστα-Σπέτσες).- Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Οι κολυμβητές θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν είτε 2.5 χλμ (αρχίζοντας από την Κόστα και τερματίζοντας στην προβλήτα της Πλατείας Ποσειδωνίου) είτε 5 χλμ με εκκίνηση την Πλατεία Ποσειδωνίου με κατεύθυνση την Κόστα και τερματισμό πίσω στην Πλατεία.

Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν καΐκια του συλλόγου «Αγαμέμνων» (Παραδοσιακός Σύλλογος Καραβομαραγκών Σπετσών), σήμανση με σημαδούρες και ομάδα της Lifeguard Hellas για την ασφάλεια των κολυμβητών. Τερματίζοντας οι κολυμβητές αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες του αθλητικού τριημέρου θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν πίτες από τα χέρια ντόπιων νοικοκυρών που θα αναλάβουν την γιορτή των Σπετσιώτικων Κερασμάτων στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

Οι ντόπιες δημιουργίες θα αποζημιώσουν τους κολυμβητές για το δύσκολο αγώνα που ήδη έχει ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές καθιστώντας τον από την πρώτη χρονιά έναν από τους μεγαλύτερους κολυμβητικούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα αλλά και τους φίλους τους.

Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών- Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 θα υπάρχουν τρεις ηλικιακές κατηγορίες 6-8, 8-10 και 10-12 ετών.

Το Σάββατο το βράδυ, το Melissa Pasta Night στο ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel, με gourmet Pasta δημιουργίες από τους σεφ του ξενοδοχείου, θα δώσει τις απαραίτητες δυνάμεις στους δρομείς που την Κυριακή θα… τα δώσουν όλα με την συμμετοχή των δρομέων και της τοπικής κοινωνίας καθώς και των εθελοντών – που φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 120 άτομα.

Τέλος, ο διαγωνισμός φωτογραφίας που θα διεξαχθεί το τριήμερο του 2oυ Spetses Mini Marathon θα δώσει στο νικητή και μία ψηφιακή φωτογραφική της Nikon, υποστηρικτή του αγώνα.

Ταυτόχρονα 3 ηλεκτρικά ποδήλατα ecobike προσφορά του υποστηρικτή του αγώνα Lamda Green θα κληρωθούν για τους συμμετέχοντες στον αγώνα δίνοντας το μήνυμα μιας πιο οικολογικής συμπεριφοράς στην καθημερινότητα μας.

Με την εγγραφή στην Γραμματεία, κάθε συμμετέχων θα παραλαμβάνει το goodie bag, το οποίο περιλαμβάνει: αριθμό του αθλητή , chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό t-shirt, δώρα από χορηγούς και υποστηρικτές κα.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 θα διεξαχθούν οι αγώνες δρόμου σε δύο διαδρομές, των 5 και 26 χλμ που απευθύνονται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους δρομείς που θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους. Η διαδρομή των 26 χλμ αφορά στον γύρο του νησιού όπου οι δρομείς τρέχουν δίπλα στην θάλασσα και ανάμεσα στα πεύκα, ενώ αυτή των 5 χλμ περνάει μέσα από την Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι, τερματίζοντας μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel που όπως και πέρσι θα αποτελέσει το επίκεντρο των μη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Χρυσός Χορηγός του Spetses mini Marathon, όπως και πέρσι είναι η ING, Telecoms Provider η WIND που μας προτρέπει για μία ακόμη φορά να συμμετέχουμε σε έναν «Αγώνα για Όλους» και χορηγός φιλοξενίας το εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel, που πρωτοστατεί σε πολιτιστικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες του νησιού. Xορηγός της διοργάνωσης του Παιδικού Αγώνα 1000 μέτρων είναι το Melissa Pasta Kids. Αθλοθέτης του Αγώνα είναι ο κοσμηματοπώλης Στέλιος Αθηνιωτάκης που διατηρεί κατάστημα στις Σπέτσες σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το «Μάτι» .

Υποστηρικτές του αγώνα είναι η Melissa, που θα προσφέρει τα προϊόντα της στο Pasta Night και η εταιρεία αθλητικών ειδών Asics. Επίσης το ΑΥΡΑ- active cap που θα προσφέρει ισοτονικά ποτά, χυμούς, αναψυκτικά και νερά για τους αθλητές,το GU gel, η Νikon, η Lamda Green με τα ηλεκτρικά της ποδήλατα, η Lifeguard Hellas που θα παράσχει ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, και το Ίδρυμα Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών.

Ο Spetses mini Marathon τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων και δραστηριοτήτων, καθώς και ειδικά πακέτα διαμονής και μετάβασης στο νησί επισκεφτείτε www.spetsesmarathon.com και www.facebook.com/marathonspetses