Ακόμη μία μαύρη σελίδα γράφτηκε στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Και για ακόμη μία φορά, τα «γιατί» είναι πολλά. Ενδεχομένως, να γίνουν και αυτά αναπάντητα.

Η τραγωδία στην Αττική από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς (ανάμεσά τους και παιδιά), στάχτες και αποκαΐδια, δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Και πώς να μείνεις ασυγκίνητος, όταν ξετυλίγονται μπροστά σου εικόνες από αρχαία τραγωδία, εν καιρώ ειρήνης;

Η 24η Ιουλίου είναι ημέρα πένθους για όλους. Όλοι συμπάσχουν, συμπονούν και συνδράμουν όπως και όσο μπορούν, στο δράμα των συνανθρώπων τους. Τα social media απέδειξαν σε τέτοιες στιγμές, πόσο χρήσιμα είναι και πώς μπορούν να βοηθήσουν. Ανάμεσα στους χρήστες και πολλοί εκπρόσωποι της showbiz, οι οποίοι από το βράδυ της Δευτέρας (23/7) δεν έχουν σταματήσει να κοινοποιούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, αναρτήσεις για εκκλήσεις βοήθειας.

Από το πρωί της Τρίτης, αρκετοί στα προφίλ τους έχουν επιλέξει να βάλουν μία φωτογραφία με μαύρο, σε ένδειξη πένθους. Άλλοι δημοσιεύουν φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τα μέτωπα της φονικής φωτιάς, συνοδεύοντας τις με συγκινητικά μηνύματα. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι, που εξαίρουν το έργο των πυροσβεστών.

Δείτε παρακάτω κάποια από τα μηνύματα των εκπροσώπων της showbiz, από το Instagram.

Νίκος Οικονομόπουλος: «Συλλυπητήρια ,κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων αυτές τις στιγμές που δοκιμάζονται …Ένα τεράστιο Ευχαριστώ πρέπει να πούμε στους ανθρώπους της πυροσβεστικής που κάνουν τα αδύνατα δυνατά με κίνδυνο της δικής τους ζωής για όλους εμάς. Ας είμαστε ενωμένοι. Η Παναγία μαζί μας»

Γρηγόρης Γκουντάρας: «Στην ίδια ΤΡΑΓΩΔΙΑ θεατές για πολλοστή φορά… Μόνο που αυτή τη φορά χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και μικρά παιδιά Θεέ μου…Μόνο που αυτή τη φορά (δυστυχώς δεν είναι η πρώτη), μένουν πίσω άνθρωποι που θα θρηνούν…Ε και τι έγινε;;; Θα μιλήσουμε πάλι για υποψίες εμπρησμού, θα μιλήσουμε πάλι για αποζημιώσεις (στις ανθρώπινες ζωές δεν ισχύουν…?),θα μιλήσουμε πάλι για ανευθυνουπεύθυνους και όλα αυτά μέχρι να έρθει το επόμενο καλοκαίρι και να ξαναζήσουμε τα ίδια…Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους;;; Τι;;; Πόσο δύναμη να βρουν και από που;;; Γιατί ρε γαμ@#%;;;ΓΙΑΤΙ;;; Υ.Γ. Έμαθα ότι κάποιοι παρακαλούσαν να βρέξει, αλλά όχι πολύ για να μην πλημμυρίσει πάλι η Μάνδρα…ΑΥΤΑ Ο Θεός να μας βοηθήσει»

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που έγινε χθες.. Οι εικόνες αυτές.. Κουράγιο σε όλες τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Σε όλους τους συνανθρώπους μας που σε μια νύχτα έχασαν τα πάντα. Ας βοηθήσουμε όλοι, όπως μπορούμε… Δεν ξέρω τι να πω ειλικρινά.. Ο Θεός μαζί μας…»

Σάκης Τανιμανίδης (για τους πυροσβέστες): «Όταν η ψυχή ξεπερνάει το σώμα… ήρωες όλοι όσοι πάλεψαν και παλεύουν με το πύρινο θηρίο! Ευχαριστούμε!»

Έλενα Τσαβαλιά: «Ας προσευχηθούμε… Για όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους…για όλους αυτούς που έζησαν την απειλή, την αγωνία, τον φόβο, τον τρόμο…για όλους αυτούς που έχασαν τους κόπους μιας ζωής…για όλους εμάς που έχουμε χάσει τις ψυχές μας…!»

Σίσσυ Χρηστίδου: «Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ»

Ζήνα Κουτσελίνη: «Ίδιες εικόνες… σε ζωές με πόνο! Εμείς απλά είμαστε περαστικοί! Εκείνοι ξέρουν πως είναι να είσαι σ´ έναν «πόλεμο» ανοχύρωτος!»

Αλέξης Κωστάλας: «Ο Πόνος βαθύς και δε μετριέται! Η Φρίκη λόγια δεν έχει. Συνάνθρωποι μας όμως αντέδρασαν άμεσα, μαζικά, ουσιαστικά, ανθρώπινα! ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ, ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ! GREECE IS HERE!»