Όλα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων περιέγραψε στην κατάθεση του, ο καθηγητής ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την περασμένη εβδομάδα, στην Κρήτη.

«Με ξυλοκοπούσαν μέχρι λιποθυμίας και με υπέβαλαν σε εικονικές εκτελέσεις. Όταν τους απαντούσα ότι δεν ήξερα το παραμικρό για την Αγγελική, τότε με κολλούσαν στον τοίχο και μου έβαζαν το όπλο στον κρόταφο. Άρχιζαν να μετρούν αντίστροφα και όταν ο χρόνος τελείωνε, άκουγα το κλικ από την σκανδάλη του άδειου πιστολιού», είναι μερικά από όσα αναφέρει στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

«Μη αντέχοντας τα βασανιστήρια και τις εικονικές εκτελέσεις, άρχισα να εισπνέω αεροζόλ για να πέσω σε λήθαργο και να βρω το θάρρος να κόψω τις φλέβες μου. Ήταν τέτοια η απελπισία μου που σκέφτηκα ότι έτσι ή θα πεθάνω και θα γλιτώσω ή θα τους αναγκάσω να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Το τραύμα που προκάλεσα ήταν βαθύ».

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε συνολικά συλλήψεις. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο αδερφός της 20χρονης φοιτήτριας που έχει εξαφανιστεί εδώ και 9 μήνες και διατηρούσε σχέσεις με τον πανεπιστημιακό καθηγητή.