Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιούν αύριο οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς.

Στη σύσκεψη, εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Μ. Σαλμά, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ  Ρ. Σπυρόπουλος, ο προέδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.

Στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφασίστηκε η άρση της πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την 1η Ιουλίου, αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές του Απριλίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της Αθήνας, έως τις 30 Ιουνίου.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν να τους καταβληθούν μέσα στην εβδομάδα 120 εκατ. ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν και τις συνταγές του περασμένου Απριλίου.

Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να καταβληθούν στους φαρμακοποιούς έως τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του προηγούμενου υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, κ. Κίττα.