Μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών αναφορικά με την πορεία και τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για το MEGA.

Στην ερώτηση: πόσο αισιόδοξος είστε για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα, στο σύνολο των ψηφοφόρων το 20,1% απάντησε πολύ/αρκετά, το 79,6% λίγο/καθόλου απαντά ποσοστό 79,6% και το 0,3% δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται 2 στους 3 απαισιόδοξοι. Απαντούν Πολύ/Αρκετά σε ποσοστό 34,3% και Λίγο/Καθόλου σε ποσοστό 65,7%.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το ποσοστό της απογοήτευσης είναι συντριπτικό, καθώς απαντούν Πολύ/Αρκετά σε ποσοστό 6,9% και Λίγο/Καθόλου σε ποσοστό 92,7%.

Στην ερώτηση: μετά από αυτή την τριετία οικονομικών θυσιών, πιστεύετε ότι η χώρα θα ξαναβρεί τον δρόμο της ή θα κινδυνεύσει με πτώχευση, στο σύνολο των ψηφοφόρων το 54,9% απάντησε σίγουρα/μάλλον θα ξαναβρεί τον δρόμο της, το 42,8% σίγουρα/μάλλον δεν θα ξαναβρεί τον δρόμο της  και το 2,3% δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Η μέτρηση έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.600 ατόμων, το διάστημα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.