Ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ της διαμάχης μεταξύ έξι οικογενειών ιδιοκτητών ακινήτων στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, στα Χανιά, που τελούν υπό απαλλοτρίωση, προκειμένου να προχωρήσει η διάνοιξη του δρόμου, εξελίχθηκε σήμερα το πρωί.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, ύστερα από την κατάθεση μήνυσης από το δήμο για παρακώλυση δημοσίου έργου, καθώς χθες δεν είχαν επιτρέψει στις μπουλντόζες του δήμου να απαλλοτριώσουν τα ακίνητα.

Τα τρία άτομα κατηγορούνται για το αδίκημα της παρακώλυσης δημοσίου έργου, ενώ ένα από αυτά, μία γυναίκα, μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

«Το συνεργείο του δήμου ξεκίνησε να ρίχνει τα δέντρα έξω από το σπίτι και πήγα να τους εμποδίσω, λέγοντάς τους ότι αυτό είναι παράνομο, καθώς δεν μας έχει επιδοθεί απόφαση διοικητικής αποβολής. Τότε ήρθαν οι αστυνομικοί να με συλλάβουν. Τους είπα ότι έχω μητέρα κατάκοιτη και παιδί με ειδικές ανάγκες που θα έμενε μόνο του στο σπίτι, αλλά εκείνοι δεν το δέχτηκαν», δηλώνει η κατηγορούμενη μέσα από το κρατητήριο, περιγράφοντας τα γεγονότα.

«Παρ’όλο που ήταν παρούσα και η δικηγόρος μου, που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά μου, με συνέλαβαν με το ζόρι, προκαλώντας μου και βλάβη στο αριστερό χέρι. Εκείνη τη στιγμή το παιδί μου έβλεπε το περιστατικό από το μπαλκόνι. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μαζί με το ΕΚΑΒ πήγαν στο σπίτι της κατάκοιτης μητέρας μου και προσπάθησαν να τη βγάλουν από το σπίτι. Παρενέβη όμως ο εισαγγελέας και σταμάτησαν» συμπληρώνει.

Μετά τη σύλληψη των τριών και παρουσία αστυνομικής δύναμης ξεκίνησε η απαλλοτρίωση μέρους των ακινήτων των κατοίκων που αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί τελεσίδικη απόφαση για τον ορισμό της τιμής μονάδας ανά απαλλοτριωθέν τετραγωνικό, καθώς έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.