Το πιο «φτωχό» Πάσχα σε επίπεδο τουρισμού είναι το φετινό, αφού λίγα είναι τα ξενοδοχεία που άνοιξαν στην Κρήτη ενώ ελάχιστη τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με τα haniotikanea.gr περίπου δέκα είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες στο Ρέθυμνο που είναι ανοιχτές αυτήν την περίοδο, για να υποδεχθούν τους λίγους επισκέπτες του Πάσχα.

«Οι άλλοι δεν είχαν τίποτα να περιμένουν, αλλά και τα ξενοδοχεία που άνοιξαν έχουν πολύ χαμηλή πληρότητα. Τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα από τις προβλέψεις μας τόσο σε ό,τι αφορά τον εγχώριο τουρισμό όσο και τους επισκέπτες από το εξωτερικό», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπάμπης Μπιρλιράκης από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Ο τουριστικός τομέας μετράει πλέον μεγάλες απώλειες και αυτήν την περίοδο καθώς έχει χάσει τους επισκέπτες του εξωτερικού. «Δεν είχαμε συνηθίσει σε μεγάλα νούμερα στον εγχώριο τουρισμό αυτές τις μέρες, εκτός από κάποιες μονάδες που έκαναν στοχευμένη διαφήμιση.

Οι ελπίδες μας ήταν προσανατολισμένες στον ευρωπαϊκό τουρισμό και το Καθολικό Πάσχα, όπου όμως διαψεύστηκαν.
Τα τελευταία χρόνια ούτως ή άλλως δεν είχαμε καλούς δείκτες τον Απρίλιο γιατί οι πράκτορες δεν βάζουν πτήσεις και γι’ αυτό ανοίγουν λίγα ξενοδοχεία».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Τσακαλάκης, τονίζει πως η τουριστική κίνηση φέτος είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο που επίσης δεν είχε πάει καλά, επομένως τα πράγματα φέτος είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικά. Ειδικά, δε, σε ό,τι αφορά τους Ελληνες οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι σχεδόν μηδαμινές.

Οι ξενοδόχοι βέβαια έκαναν καλά πακέτα προσφορών αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν ανάλογη.