Οι προσπάθειες να δοθεί λύση στο έντονο γεωλογικό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί στο Δερβένι Κορινθίας, λόγω της κατακρήμνισης του βυθού και της ζημιάς που έχουν υποστεί οικοδομές στην περιοχή που βρέθηκαν κυριολεκτικά μέσα στην θάλασσα, συνεχίζονται από την περιφέρεια Πελοποννήσου κι όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από την πρώτη κιόλας στιγμή που εκδηλώθηκε το φαινόμενο, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κι έχει ανατεθεί ο συντονισμός των ενεργειών στην περιφέρεια.
Από τις 15 Μαρτίου εξειδικευμένο γραφείο μελετών, έχει ξεκινήσει την γεωτεχνική έρευνα, την βυθομετρική αποτύπωση, και την διενέργεια γεωτρήσεων στον χερσαίο χώρο της πληγείσας περιοχής.
Επίσης, εξασφαλίσθηκε η αδειοδότηση από την υπηρεσία Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από την γενική γραμματεία λιμένων και λιμενικής πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δύο ακόμα αναγκαίες γεωτρήσεις στον θαλάσσιο χώρο, οι οποίες εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, θα ξεκινήσουν την Τρίτη ή την Τετάρτη μετά το Πάσχα, με πλωτό μέσο στον θαλάσσιο χώρο του Δερβενίου.
Παράλληλα, κλιμάκιο της υπηρεσίας Αποκαταστάσεως Σεισμοπλήκτων θα βρίσκεται σήμερα Μεγάλη Τετάρτη επί τόπου στο Δερβένι, προκειμένου να εξεταστούν τα κτίρια που έχουν πληγεί, όσον αφορά την αντοχή τους στην καταπόνηση που υφίστανται.
Στόχος, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι μέχρι τέλος Απριλίου να υπάρχουν αποτελέσματα από τις έρευνες που γίνονται, για τον τρόπο αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και εντός του Μαΐου να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης.