Πωλείται όπως είναι το θέατρο «Παρκ». Στην πλατεία του καλοκαιρινού θεάτρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκεί που άλλοτε ακουμπούσε η ψυχή χιλιάδων θεατρόφιλων, τα φώτα της ράμπας σβήνουν. Ο αξέχαστος θεατρικός παραγωγός Βαγγέλης Λιβαδάς κράτησε με νύχια και με δόντια αυτήν την ιστορική θερινή στέγη τότε που άρχισαν να κατεβαίνουν η μία μετά την άλλη οι μαρκίζες της ένδοξης θεατρικής λεωφόρου.
Ωστόσο ο Πάνος Λιβαδάς πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει το θέατρο, επειδή σύμφωνα με το συμβόλαιο υπεκμίσθωσης που είχε υπογράψει ο πατέρας του, δεν μπορούσε να το κρατήσει περισσότερο από μία σεζόν. Ετσι το παρέδωσε στους τρεις δικαιούχους, οι οποίοι το έδωσαν σε μεσιτικό γραφείο και ήδη μπήκε το πωλητήριο!
«Κράτησα μόνον το «Αμιράλ» όχι ως Πάνος Λιβαδάς αλλά ως Βαγγέλης Λιβαδάς, στη μνήμη του πατέρα μου! Οσο για το «Παρκ», δεν άξιζε να το κρατήσω για μόνο μία θεατρική περίοδο», δήλωσε στην «Εspresso της Κυριακής» ο γιος του αείμνηστου επιχειρηματία. «Όταν κλείνει ένα θέατρο, βουβαίνουν φωνές, σωπαίνουν ψυχές» είχε πει ο σπουδαίος σκηνοθέτης μας Γιώργος Μιχαηλίδης το 2006, όταν τον έπνιξαν τα χρέη και έκλεισε το «Ανοιχτό Θέατρο».
Το «Παρκ» περιήλθε στα χέρια του Βαγγέλη Λιβαδά το 1970. Όμως η ιστορία του θεάτρου ξεκινάει δέκα και πλέον χρόνια νωρίτερα, όταν το είχε ο Θόδωρος Κρίτας, σύζυγος της σπουδαίας πρωταγωνίστριας Βάσως Μανωλίδου.
Και ποιοι δεν πέρασαν αυτές τις τέσσερις δεκαετίες από τη σκηνή του «Παρκ». Συγγραφείς, σκηνοθέτες, μουσικοί, ζωγράφοι, σκηνογράφοι και μεγάλα ονόματα του θεάτρου, ενώ από εκεί βγήκε η νέα φουρνιά των πρωταγωνιστών, που κρατάει σήμερα τα ηνία στο ελληνικό θέατρο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Νίκο Φώσκολο, Κώστα Καρρά, Γιάννη Βογιατζή, Σταύρο Παράβα, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Βασίλη Τσιβιλίκα, Κώστα Πρετεντέρη, Φώτη Μεταξόπουλο, Νίκο Πετρόπουλο, Ερρίκο Δένδια, Ζακ Ιακωβίδη, Κώστα Βουτσά, Σωτήρη Μουστάκα, Ελενα Ναθαναήλ, Νάντια Φοντάνα, Νίκο Τσούκα, Ελσα Βροχοπούλου, Θανάση Βέγγο, Κώστα Νικολαΐδη, Πυθαγόρα, Ρένα Βλαχοπούλου, Μίκη Θεοδωράκη (και πάλι το 1979 για τις ανάγκες της επιθεώρησης «Ω! Μαμά… Ελλάς – 20 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» που σκηνοθέτησε η Σμαρούλα Γιούλη), Ηλία Λογοθέτη, Μποστ, Ξανθούλη, Δάνη Κατρανίδη, Καίτη Λαμπροπούλου, Αγγελο Αντωνόπουλο, Παύλο Μάτεσι, Τίτο Βανδή, Τίμο Περλέγκα, Γιάννη Φέρτη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Σταμάτη Φασουλή, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Μίμη Χρυσομάλλη, Γιάννη Μπέζο, Αννα Παναγιωτοπούλου, Παύλο Κοντογιαννίδη, Νένα Μεντή, Χρήστο Βαλαβανίδη, Ρένια Λουιζίδου, Γιώργο Κιμούλη, Αντώνη Καφετζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου, Παύλο Χαϊκάλη, Πέτρο Φιλιππίδη, Χρήστο Πολίτη, Μαριάννα Τόλη, Ελένη Γερασιμίδου, Δήμητρα Χατούπη, Ερση Μαλικένζου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Στέλιο Μάινα, Ρένη Πιττακή, Πάνο Χατζηκουτσέλη, Κώστα Τσιάνο, Σπύρο Παπαδόπουλο, Γιάννη Μιχαλόπουλο, Κατερίνα Λέχου, Ελευθερία Ρήγου, Εύα Κοταμανίδου, Αλέκο Σακελλάριο, Χρήστο Γιαννακόπουλο, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τόσους άλλους…
Στο «Παρκ» ανέβηκαν πολλές επιθεωρήσεις που έγραψαν ιστορία.
Το 1982 ο Βαγγέλης Λιβαδάς και η Σμαρούλα Γιούλη έφεραν στη θεατρική αγορά τα περίφημα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.
Στη σκηνή του «Παρκ» μεταφέρθηκαν και δύο από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές ταινίες των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου από τον μετρ του είδους Κώστα Τσιάνο. Το πείραμα πέτυχε και απέδωσε καρπούς. Αρχή έγινε με το έργο …«Τα κίτρινα γάντια», μια κλασική ταινία με θέμα την παθολογική ζήλια.
Λίγο μετά μεταφέρθηκε επί θεατρικής σκηνής και η ανεπανάληπτη κωμωδία «Αλίμονο στους νέους» με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χορν, που του χάρισε το βραβείο ερμηνείας Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1961.
Ολα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και μια νέα σελίδα ανοίγει για το ιστορικό θέατρο που πωλείται…