Τις ολιγομελείς διαδηλώσεις που προκαλούν έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας αφορά η πρόταση νόμου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για τις συγκεντρώσεις, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο ήταν έτοιμο εδώ και δύο μήνες, αλλά καθυστερούσε λόγω της προεκλογικής περιόδου και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση.

«Μπορούμε όλοι να προβλέψουμε ότι στα επόμενα χρόνια στη χώρα θα γίνονται συνεχώς διαδηλώσεις, πράγμα που είναι λογικό, καθώς οι πολίτες θα διαμαρτύρονται. Η πόλη πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Δε μπορούμε να σταματήσουμε την ορθή λειτουργία της πόλης, επειδή κάθε δύο μέρες θα γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας», σχολίασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφερόμενος στην «απαγόρευση» των διαδηλώσεων, ο κ. Καμίνης διευκρίνισε ότι θα πρέπει οι φορείς που θέλουν να πραγματοποιήσουν την πορεία, να ενημερώσουν τις Αρχές μία ημέρα πριν, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για αδειοδότηση, αλλά για ενημέρωση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Αστυνομία θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα τις πορείες και να αποτρέπει τη διασάλευση της ειρηνικής διεξαγωγής της, με τη συνδρομή και την παρουσία Εισαγγελέα» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης, αρνούμενος να δεχθεί τις κατηγορίες για αντισυνταγματική πρόταση νόμου και στοχοποίηση των διοργανωτών των συγκεντρώσεων.