Την παραχώρηση του κτιρίου του ΙΚΑ, όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να στεγαστεί το μουσικό σχολείο Χανίων, ανακοίνωσε από τα Χανιά ο διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ικανοποιώντας αίτημα, που του είχε υποβληθεί από τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι το ΙΚΑ ως κοινωνικός φορέας επιδιώκει τη σύνδεση του με την τοπική κοινωνία, με τη μεταφορά πόρων στην ίδια την κοινωνία και κυρίως στη νεολαία να αποτελεί χρέος και καθήκον του.

Ο κ. Σπυρόπουλος επιθεώρησε τον χώρο του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονταν έως το 2005 υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χανίων.

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Χανίων, όπου προσδιορίστηκαν οι τελικές παράμετροι της παραχώρησης, καθώς επίσης τέθηκαν οι άξονες προτεραιότητας, προκειμένου να μεταστεγαστεί το μουσικό σχολείο Χανίων στο παραχωρούμενο κτίριο.

Το κτίριο, που έχει στην κυριότητα του το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Χανιά, είναι επιφανείας 1.059,6 m2 επί οικοπέδου επιφανείας 954 m2. Πρόκειται για κτίσμα του 1960, με υπόγειο, ισόγειο και όροφο.

Μετά τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νέο ιδιόκτητο ακίνητο επί της Λεωφόρου Καραμανλή, το ακίνητο παρέμενε αναξιοποίητο, έχοντας εγκαταλειφθεί στο πέρασμα και στη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζει μια εικόνα ολοκληρωτικής εγκατάλειψης.