Τα Χριστούγεννα έφτασαν! Στολίσαμε το δέντρο, ανάψαμε το τζάκι, και τώρα έφτασε η ώρα να στολίσουμε το εορταστικό τραπέζι για να λάμψει και φέτος τις γιορτές. Η πλούσια γκάμα των κρασιών της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων βάζει στόχο αυτά τα Χριστούγεννα την καρδιά σας, συντροφεύοντάς σας στο γιορτινό τραπέζι! Εμείς σας προτείνουμε κάποια εξ’ αυτών και είμαστε σίγουροι ότι θα κλέψετε τις εντυπώσεις! Το κόκκινο κρασί σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στο εορταστικό τραπέζι. Έτσι, ένας οίνος ερυθρός ξηρός όπως το Αγιωργίτικο της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια, που παράγεται σε αμπελώνες στην περιοχή της Νεμέας, θα συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Πρόκειται για ένα κρασί με πλούσιο άρωμα, βελούδινη, γεμάτη γεύση και λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Σερβίρεται ελαφρά δροσερό στους 15°-18° C. Εναλλακτικά, μία ακόμα εξαιρετική επιλογή κόκκινου κρασιού αποτελεί ο Δούρειος του Κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Ένας οίνος ερυθρός ξηρός από σταφύλια Βιολογικής Καλλιέργειας, όπου συναντώνται περίτεχνα οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Ο Δούρειος οινοποιείται με την κλασσική μέθοδο της ερυθρής οινοποίησης και παλαιώνεται 12 μήνες σε μικρά, δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό και τα αρώματά του δυνατά και ποικίλα. Η υπέροχα βελούδινη, γεμάτη και στρογγυλή γεύση του συνοδεύει αρμονικά κρέατα με δυνατές σάλτσες, κυνήγι και δυνατά τυριά. Σερβίρεται στους 18° – 20°C. Για εσάς που είστε λάτρεις των λευκών κρασιών, τότε ο Μίτος Gold του Άγγελου Ρούβαλη, θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπους. Στην φιάλη με την χρυσή ετικέτα συναντώνται οι ποικιλίες Viognier και ελληνικού Ροδίτη, συνθέτοντας ένα κρασί διαμάντι με λευκοκίτρινο χρώμα και σύνθετο άρωμα φρέσκων, άγουρων λευκόσαρκων και εξωτικών φρούτων. Ο Μίτος Gold θα συνοδεύει εξαιρετικά πλούσια πιάτα με λευκό κρέας, ψητά ψάρια, θαλασσινά και ζυμαρικά με φίνες, λευκές σάλτσες. Ολοκληρώνουμε την πρότασή μας για το γιορτινό τραπέζι με το Samos Vin Doux, το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου και Νο1 κρασί σε πωλήσεις την Ελλάδα! Είναι ένας Οίνος Γλυκύς με χρυσαφί χρώμα, από την διάσημη ποικιλία Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου. Στο σώμα του αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού και νύξεις καραμέλας βουτύρου κυριαρχούν, προσφέροντας μια πανδαισία αρωμάτων γεύσης, εκφρασμένη με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο. Σαν ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10οC μαζί με ελαφριά και ανοιχτόχρωμα γλυκά, όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων ή ακόμη και μόνο του. Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ξεχωρίζει και φέτος τις γιορτές με την πλούσια γκάμα των κρασιών της. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, τα κρασιά της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα εκτοξεύσουν τις γεύσεις και το κέφι στο εορταστικό σας τραπέζι. Καλές Γιορτές! www.gwc-microsite.gr