Αν η πρώτη εντύπωση για ένα μέρος μετράει για να διαμορφώσουν οι τουρίστες τη γνώμη τους, τότε το… παιχνίδι για την Αθήνα έχει χαθεί προ πολλού.

Πορείες, επεισόδια, καταστροφές, άστεγοι, σκουπίδια, τοξικομανείς και ιερόδουλες μεταμόρφωσαν το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας σε ένα μέρος που μόνο επισκέψιμο δεν μπορεί να θεωρείται για τους Έλληνες και όχι μόνο τουρίστες.

Η πρώτη εικόνα για εκείνους που επισκέπτονται το Σύνταγμα, είναι το «οχυρό» που έχει στηθεί στη Βουλή, τα κάγκελα δηλαδή που δεν επιτρέπουν στους διαδηλωτές αλλά και στους επισκέπτες να πλησιάζουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Άστεγοι ξαπλώνουν όπου βρουν

Το… οχυρό μπροστά από τη Βουλή

Οι «καλύτερες» εντυπώσεις για τους επισκέπτες συνεχίζονται όταν αντικρίζουν κόκκινες μπογιές να… στολίζουν τμήματα της Βουλής, δεκάδες σπασμένα μάρμαρα κατά μήκος της πλατείας (και όχι μόνο) αλλά και συνθήματα στους τοίχους που, ευτυχώς, δεν καταλαβαίνουν ότι προτρέπουν τον κόσμο – στην καλύτερη των περιπτώσεων- να διαδηλώσει.



Μπογιές στα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Βουλή



Συνθήματα με ποικίλα μηνύματα στους τοίχους

Σπασμένα μάρμαρα κατά μήκος της πλατείας Συντάγματος και όχι μόνο

Πάντως, όσοι επιλέγουν να κυκλοφορούν με αυτοκίνητο στο πολύπαθο κέντρο, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ξαφνικούς αποκλεισμούς δρόμων από πορείες και διαδηλώσεις. Στο μεταξύ, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο καλά κρατεί αφού πολλοί φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται αρκετή υπομονή και γερά νεύρα…

Κατεστραμμένοι φωτεινοί σηματοδότες

«Θύματα» της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας έχουν πέσει και οι κάμερες που ελέγχουν την είσοδο Ι.Χ. οχημάτων στους λεωφορειόδρομους.

Οι περισσότερες έχουν καταστραφεί από τους διαδηλωτές αλλά και εξαιτίας ελλιπούς συντήρησης με αποτέλεσμα ο ρόλος τους να είναι καθαρά διακοσμητικός, την ίδια στιγμή που τα Ι.Χ. αυτοκίνητα κυριολεκτικά αλωνίζουν μέσα στους λεωφορειοδρόμους καθυστερώντας σημαντικά τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.