Να ρίξει «φως» στο περιστατικό με την αφαίρεση της σημαίας σε 11χρονο Αφγανό από το 6ο δημοτικό σχολείο της Δάφνης παρά το γεγονός ότι είχε κληρωθεί να την κρατήσει, προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ο 11χρονος Αμίρ παρέλασε κρατώντας την ταμπέλα του σχολείου επειδή φέρεται να κρίθηκε ότι το παιδί λόγω αφγανικής καταγωγής δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο θρησκευτικό τμήμα του εορτασμού.

Ωστόσο, αυτή η υπόθεση διαψεύστηκε, καθώς δεν υπήρχε πρόβλημα για τη λειτουργία που τελείται στην εκκλησία.

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσε που εξέδωσε στις 29 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνει ότι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης έγινε κλήρωση για τον ορισμό σημαιοφόρου σύμφωνα με όσα ορίζονται από τη νομοθεσία. Το αποτέλεσμα όμως της κλήρωσης, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υλοποιήθηκε. «Το ζήτημα εξετάζεται βάσει της σχετικής θεσμικής διαδικασίας και θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση», πιθανότατα εντός της ημέρας.

Ο Αμίρ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης: «Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», ενώ είχε σημειώσει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.