Ύστερα από πολύωρη απολογία στον ανακριτή ο 45χρονος που είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα στα Χανιά κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι να βγει το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης του υποπολυβόλου όπλου Scorpion που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του ανακριτή Χανίων με τις κατηγορίες της κατοχής και εμπορίας όπλων και φυσιγγίων. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης άλλα και του τρόπου με τον οποίο την αντιμετώπισαν οι δικαστικοί λειτουργοί, είναι ότι η απολογία του ήταν μακράς διάρκειας και απ’ ό, τι φάνηκε τελικά η κατοχή του Scorpion «μέτρησε» στην απόφαση της προφυλάκισης του.

Στην κατοχή του 45χρονου είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν ως παράνομα κατεχόμενα, το υποπολυβόλο τύπου Scorpion με σιγαστήρα και γεμιστήρα, δύο πιστόλια, δύο τουφέκια, μία σκοπευτική διόπτρα, άλλος ένας σιγαστήρας, δύο γεμιστήρες, δύο εκπαιδευτικοί όλμοι, 546 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 22 βολίδες φυσιγγίων και 252 κάλυκες, καθώς και 12 ακόμα πιστόλια που βρήκαν μετά από υπόδειξη του οι αστυνομικοί, σε θυρίδα τράπεζας. Ο 45χρονος ήταν πρωταθλητής στην πρακτική σκοποβολή.