Ξεφουρνίζουν καθημερινά μοσχομυριστά ψωμιά αλλά φτιάχνουν κι ένα σωρό νοστιμιές -από πληθωρικά σάντουιτς και χορταστικές πίτες μέχρι λαχταριστά γλυκά- που ικανοποιούν τις λιγούρες μας καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η Αθήνα είναι πλέον γεμάτη με φούρνους και κάθε γειτονιά έχει και τον δικό της «θησαυρό». Εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε έξι παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους φούρνους, που τόσο το ψωμί τους όσο και οι γευστικές προτάσεις τους μας έχουν κάνει φανατικούς. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Paul
Takis Bakery
Κατσαρός
Λυκαβηττός
Από τους πιο φημισμένους φούρνους στο κέντρο της Αθήνας, ο παραδοσιακός φούρνος Λυκαβηττός λειτουργεί από το 1988 και από τότε φουρνίζει καθημερινά ψωμιά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Πρόκειται για το πρώτο αρτοποιείο που εισήγαγε στην Ελλάδα το γερμανικό ψωμί, γι’ αυτό και θα βρείτε μια αρκετά ενημερωμένη γκάμα σε αυτήν την κατηγορία. Δοκιμάστε, επίσης, το χωριάτικο και το μοναστηριακό ψωμί του. Στα συν τα χειροποίητα μίνι σάντουιτς με προσούτο, οι πίτες και τα αλμυρά muffins. Πληροφορίες Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ. 210 7211348 Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com