Ένταση, συμπλοκές και χημικά περιλάμβανε η κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα, που αποχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης από την πλατεία Βάθη, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση από το πρωί. Είχαν κατευθυνθεί νωρίτερα προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έστειλαν, μεταξύ άλλων, ένα ιδιαίτερο μήνυμα με… εσώρουχο. Από τη σημερινή κινητοποίηση δεν έλειψαν τα επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και στα ΜΑΤ. Οι κλούβες των αστυνομικών δυνάμεων παρέμειναν παρατεταγμένες μπροστά από το υπουργείο ακόμη και μετά την αποχώρηση των αγροτών. Σε δηλώσεις του ο Γ. Χαλκιάς, εκπρόσωπος των αγροτών από την παγκρήτια Επιτροπή, ανέφερε ότι «αγρότες από όλη την Ελλάδα από διάφορους συλλόγους, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας κατέβηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουμε και να ακουστούμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο ενάντια στα προβλήματα, τα οποία δεν είναι μόνο για τους αγρότες, αλλά για όλους» και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας ενάντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση συνεχίζεται».

Ξύλο και χημικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα πράγματα αγρίεψαν νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την άρνηση του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου να δεχτεί αντιπροσωπεία 40 αγροτών στο γραφείο του. Οι αγρότες θύμωσαν, άρχισαν να χτυπάνε ξανά με τις κατσούνες τις κλούβες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό μπροστά από το κτίριο του υπουργείου και οι αστυνομικοί έριξαν χημικά προσπαθώντας να τους απωθήσουν.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βάθη, με κυνηγητό και ξύλο και τις αστυνομικές δυνάμεις να επιχειρούν συνεχώς εναντίον των συγκεντρωμένων. Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίστηκαν όταν απομονώθηκε από τα ΜΑΤ ένας άνδρας από τους συγκεντρωμένους τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις έσυραν στο δρόμο, κάτι που εξόργισε ακόμα περισσότερο τους αγρότες. Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Η… επίσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ

IMG_0883 Οι αγρότες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες έβαλαν μάλιστα φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων, ο οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μάλιστα έστειλαν και ένα ξεχωριστό μήνυμα, υψώνοντας ένα ροζ εσώρουχο, που κρέμασαν από ένα δέντρο και έγραψαν πάνω του το σύνθημα: «Μόνο αυτό δεν πήρατε». IMG_0898

Βίντεο-Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος