Την περιφρούρηση του ΕΜΠ τις ημέρες των εκδηλώσεων για την Επέτειο αναλαμβάνουν 700 μέλη της κοινότητάς του, φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι. Η αντιπρύτανης, Τ.Μοροπούλου, είπε ότι καθημερινά οι πύλες θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν 9 το βράδυ.
Την Πέμπτη, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων, θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του πρύτανη και ακολούθως θα ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
«Η προάσπιση του ασύλου είναι υπόθεση όχι των νόμων, αλλά πολιτικής βούλησης» συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειες φοιτητικών παρατάξεων να αποκλείσουν από τις εκδηλώσεις άλλες παρατάξεις με επιχείρημα ότι τα κόμματα, από τα οποία προέρχονται, είναι «μνημονιακά», απάντησε: «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας ιδέας. Το σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, βγήκε από την σύνθεση διαφορετικών ιδεών».
Η κ. Μοροπούλου ανακοίνωσε ότι η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου που θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση τις τρεις αυτές ημέρες αποφάσισε να προσφύγει στα ακυρωτικά δικαστήρια, ζητώντας την ακύρωση των διαπιστωτικών πράξεων του υπουργείου Παιδείας, που οδηγούν στη συγκρότηση των νέων συμβουλίων διοίκησης.
Η αντιπρύτανης τόνισε ότι οι φετινές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου είναι αφιερωμένες στη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Σε ό,τι αφορά τη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία έχει στα χέρια της εδώ και χρόνια η ίδια φοιτητική παράταξη (της ΠΑΣΠ), η κ. Μοροπούλου τόνισε ότι η «σημαία του Πολυτεχνείου ανήκει στη νέα γενιά και όχι σε κάποια παράταξη».