Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διέταξε 10 διαχειριστικούς ελέγχους σε ΤΕΙ, νοσοκομεία, δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και του δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών. Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, πηγές του υπουργείου Οικονομικών εξηγούσαν ότι ελέγχονται οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και κάποιες πιο συγκεκριμένες, που έγιναν από πολίτες στην υπηρεσία «1517». Αρνήθηκαν να μπουν σε λεπτομέρειες για να μη δυσχεράνουν την έρευνα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης που ταλανίζεται ήδη από τα σκάνδαλα της «παγίας» και της υπεξαίρεσης βρίσκεται τώρα στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα διενεργηθεί ο διαχειριστικός έλεγχος δεν έγιναν γνωστές, καθώς οι επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου δεν ενημερώθηκαν επισήμως από το υπουργείο.

Σε ότι αφορά τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, διατάχθηκαν 25 ΕΔΕ κατά υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών, της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου όσο και περιφερειακών υπηρεσιών, όπως ΔΟΥ, τελωνειακές και κτηματικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και στην διερεύνηση κι άλλων προσώπων, τα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης επιστροφής ΦΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, δίδεται και η εντολή ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης και των υπαλλήλων που φέρονται στην έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Siemens.

Πηγή:agelioforos