Τις πύλες του εορταστικού «Αστερόκοσμου» πέρασαν σήμερα προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων του νομού Θεσσαλονίκης, όπου διασκέδασαν με την ψυχή τους. Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη Γονείς και παιδιά ήταν χαρούμενοι που και μπόρεσαν έστω και για λίγο να νιώσουν το εορταστικό πνεύμα των ημερών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παιχνίδια του χριστουγεννιάτικου πάρκου, όπως συγκρουόμενα και τρενάκια, με αρκετά από αυτά να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένα, αφού δεν είχαν δει ή επισκεφτεί ποτέ λούνα παρκ στη ζωή τους.

Πρόκειται για μία δράση που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τη συνεργασία της ΜΚΟ Intervolve και την υποστήριξη του ομίλου Ζορπίδη, του Magic Park, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της ΕΥΑΘ και προξενικών αρχών της πόλης. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη στις 12:00 μ.μ πρόκειται να επισκφτεί τον Αστερόκοσμο προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Οι επισκέψεις των συνολικά 3.500 προσφυγόπουλων από 12 δομές φιλοξενίας του νομού στον «Αστερόκοσμο» θα πραγματοποιηθούν μέχρι την Παρασκευή.

 

Περισσότερες ειδήσεις για την Θεσσαλονίκη στο thestival.gr