Περισσότερες από 15 νέες υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών συζητήθηκαν στο Ειρηνοδικείο Βόλου τον τελευταίο ενάμιση μήνα, από την έναρξη του δικαστικού έτους. Οι δανειολήπτες, οι οποίοι βρέθηκαν σε δυσμενή οικονομική θέση εξαιτίας της κρίσης και σε μόνιμη αδυναμία να τακτοποιούν τις οφειλές τους, αναμένουν την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων.

Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί τους τρεις τελευταίους μήνες στο Ειρηνοδικείο Βόλου ξεπερνούν τις 100, ενώ από την έναρξη του φετινού δικαστικού έτους μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν 75 υποθέσεις υπερχρεωμένων.

Για τους Ειρηνοδίκες πληθαίνουν ασφυκτικά οι υποθέσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών, για τις οποίες καλούνται να εκδώσουν απόφαση, τα πινάκια για τις επόμενες δικασίμους γεμίζουν ασφυκτικά από παρόμοιες υποθέσεις, ενώ σε δικηγορικά γραφεία ετοιμάζονται οι φάκελοι που θα συνοδεύσουν τις νέες προς κατάθεση αιτήσεις, οι οποίες αυξάνονται διαρκώς.

Τις δικαστικές αποφάσεις ως «σωσίβιο» για να σωθούν από την… τρικυμία που τους έχουν προκαλέσει τα χρέη αναμένουν πλέον δεκάδες ακόμη άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι στο Βόλο.

Πληροφορίες από taxydromos.gr