Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε από νωρίς το απόγευμα η οδός Στουρνάρη μπροστά από την είσοδο του Πολυτεχνείου αλλά και τα γύρω στενά. Ομάδες νεαρών πραγματοποιούσαν διαδοχικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και σίδερα κατά των αστυνομικών ενώ έστησαν και οδοφράγματα τα οποία είχαν πυρπολήσει.

Από την πλευρά τους οι ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούσαν ανά διαστήματα σε εκτεταμένη  χρήση δακρυγόνων, χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να περιορίσουν την δράση των επιτιθέμενων.

Επιπλέον, περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση καταστράφηκε μία από τις σκοπιές, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ δεν σημειώθηκε κάποια προσαγωγή.

Σε πέντε συλλήψεις συνολικά, προχώρησε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, έγιναν τρεις συλλήψεις στη διάρκεια των επεισοδίων, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, όταν ορισμένα άτομα προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν δύο βόμβες μολότοφ. Σημειώνεται, ότι σε χώρο κοντά στην Παλαιά Βουλή, βρέθηκαν αργότερα πολλές βόμβες μολότοφ που άφησαν εκεί άγνωστα άτομα προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Τελικά, μετά από σχεδόν τρεις ώρες συγκρούσεων με επίκεντρο τους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν τις 11:30 τη νύχτα.

 

epstour1 epstour2 epstour3 epstour4 epstour5 epstour6 epstour7 epstour8 epstour9 epstour10 epstour11 epstour12 epstour13
epismore21 epismore22 epismore23 epismore24 epismore25 epismore1 epismore2 epismore3 epismore4 epismore13 epismore12 epismore11 epismore10 epismore9 epismore8 epismore7 epismore6 epismore5 epismore14 epismore15 epismore16 epismore17 epismore18 epismore19 epismore20

 

Βίντεο και φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος