Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας μετέφεραν στην πόλη του Αμαρουσίου εκπρόσωποι συλλόγων, και φορέων, μαθητές και εθελοντές που συνόδευσαν τη Φλόγα της Αγάπης της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Τη Φλόγα υποδέχτηκε στην είσοδο του Δημαρχείου ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή μαθητών από το 1ο και 5ο Λύκειο της πόλης, μελών του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου, αθλητριών από τον Τρίτωνα Α.Ο. Αμαρουσίου, μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων και του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παπάγου – Χολαργού. Επίσης συμμετείχαν εθελοντές και εκπρόσωποι πολιτιστικών και εξωραϊστικών φορέων της πόλης.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας «Κώστας Μεσογίτης» κα. Λίτσα Μεσογίτου παρέδωσε τη Φλόγα στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την έμπρακτη συμμετοχή τους στην προσπάθεια διάδοσης της ιδέας και ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του εθελοντισμού, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τον τόπο, κάλεσε τους συμμετέχοντες να γίνουν κήρυκες της εθελοντικής αιμοδοσίας, που αποτελεί την ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο μας.

Ακολούθησε λαμπαδηδρομία στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.

Το Μαρούσι παρέδωσε τη Φλόγα της Αγάπης στο 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παπάγου – Χολαργού για να συνεχίσει να μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας από πόλη σε πόλη σε όλη τη χώρα.