Σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα, λόγω της φτώχειας του μνημονίου, «βλέπει» έρευνα του περιοδικού The Lancet που δημοσιεύει το Associated Press. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται οι οικονομικά ασθενέστεροι Έλληνες χάνουν την πρόσβαση στην περίθαλψη και αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Επικαλούμενοι στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλες πηγές, οι συντάκτες της έκθεσης εντοπίζουν σοβαρή επιδείνωση των στοιχείων για την υγεία τα τελευταία χρόνια, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση.

Το περιοδικό επιδημαίνει ότι ανεπίσημα στοιχεία που αναφέρονται στο ελληνικό κοινοβούλιο αναφέρουν αύξηση κατά 25% των αυτοκτονιών για το 2010 έναντι του προηγούμενου έτους και ο υπουργός Υγείας ανέφερε 40% αύξηση των αυτοκτονιών κατά το πρώτο ήμισυ 2011, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των μολύνσεων από τον HIV στα τέλη του 2010, ενώ για το 2011 προβλέπεται αύξηση 52%. Οι μισές από τις αυξήσεις μέχρι στιγμής οφείλονται σε λοιμώξεις στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Πηγή: 24h.gr