Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο τουρίστες ζει ο Βόλος, εξαιτίας της άφιξης και άλλων κρουαζιερόπλοιων μέσα στο διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι η θερινή τουριστική σεζόν έχει τελειώσει.

Χθες κατέπλευσε το υπό γαλλική σημαία κρουαζιερόπλοιο «Astoria» προερχόμενο από την Νάξο και το βράδυ απέπλευσε με προορισμό την Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας 415 Γάλλους τουρίστες και 265 μέλη πληρώματος.

Σήμερα το πρωί στις 7 κατέπλευσε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Costa Neoclassica» με ιταλική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 1.797 επιβάτες και 765 μέλη πληρώματος. Το ιταλικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο έφθασε στον Βόλο προερχόμενο από το Ναύπλιο και αναχωρεί το βράδυ για τον Πειραιά.

Αν και η αγορά του Βόλου είναι σήμερα κλειστή, οι χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά χωριά του Πηλίου, ενώ αρκετοί ταξίδεψαν και ως τα Μετέωρα για να θαυμάσουν το θαύμα της φύσης.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου 7 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας συνολικά περισσότερους από 7.000 τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.