Τα μενού των εστιατορίων έχουν τα δικά τους signature πιάτα, αλλά πάντα πρέπει να ανανεώνονται και να ακολουθούν τις τάσεις της εποχής. Βιολογικά προϊόντα, μοριακή κουζίνα και πιάτα ταρτάρ είναι μόνο μερικές από τις τάσεις, που οι πελάτες έχουν αγαπήσει. Τώρα είναι η ώρα και η μόδα της Vegetarian και Vegan κουζίνας, δηλαδή των μενού, που βασίζονται στην χορτοφαγική διατροφή. «Η διαφορά μεταξύ vegetarian και vegan είναι ότι οι vegetarians, δεν τρώνε κρέας, ψάρι και πουλερικά, ενώ οι vegans δεν τρώνε κρέας αλλά και όλα τα ζωικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, αυγά και μέλι». Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα φαίνεται να μην υπάρχουν πολλοί αποκλειστικά χορτοφάγοι, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί, που προσπαθούν να επιλέγουν χορτοφαγικά πιάτα για λόγους υγείας, διατροφής, αλλά και ηθικής, με πρωτοπόρους τους Millenialls (άτομα ηλικίας 15 έως 35 ετών). Μια στροφή στη χορτοφαγία, εξάλλου, έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς αποφεύγονται πουλερικά και κρεατικά αμφίβολης ποιότητας, καταναλώνονται λιγότερα λιπαρά, ενισχύονται οι μικρότερες γεωργικές καλλιέργειες και αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση κρέατος, που εγείρει και περιβαλλοντικές ανησυχίες. Διαβάστε τη συνέχεια στο supply.gr